Nasıl İş Bulunur? İş Bulma Yöntemleri - isinizburda.com

Nasıl İş Bulunur? İş Bulma Yöntemleri

İş bulma süreci iş arama sürecinden daha zorlu bir hale geldi. Ancak kaygılanmayın. Nasıl iş bulunur sorusuna bu içeriğimizde birlikte yanıt arayacağız. İş bulabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri birlikte uygulayarak bu süreci strese girmeden birlikte yönetebiliriz.

 

İçeriğimize geçmeden, “nasıl iş aranır? İş arama stratejileri” hakkındaki bu içeriğimize mutlaka göz atın. Bu içeriğimiz iş arama sürecinizdeki stratejilerden bahsediyor. İş bulmak için bu stratejileri de mutlaka göz önünde bulundurun. Bu içeriğimizde sizin için bir rehber nitelinde! Aşağıdaki bağlantıdan içeriğimize ulaşabilirsiniz.

Nasıl iş aranır, iş arama stratejileri nelerdir: https://www.isinizburda.com/blog/nasil-is-aranir-is-arama-stratejileri

 

İÇİNDEKİLER

 

Nasıl İş Bulunur? Etkili İş Bulma Yöntemleri Nelerdir? 

İş bulabileceğiniz oldukça etkili yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri uygulayarak bugün işsizlik problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Bu yöntemlerin tamamını uygulamanız bundan sonraki kariyer hedefleriniz için “nasıl iş bulabilirim” diye kendinize sormamanızı sağlayacak 😊 Öncelikle iş bulabilmek için “iş bulabilir miyim?”, “Nasıl iş bulacağım”, “nereden başlamam gerekiyor” diye endişelenmenize ve kaygılanmanıza gerek yok. Tüm soruların cevaplarını burada bulabileceksiniz. Bugün ülkemizde 100.000+ üzerinde yeni ve güncel iş ilanı bulunuyor. Bu iş ilanlarına başvuru yaparak kısa süre de iş bulabileceğinizi unutmayın. İşte uygulayabileceğiniz bazı yöntemler:

  • Doğru iş bulma siteleri,
  • Sosyal medyanın gücü,
  • Gazeteler, sarı ve seri sayfalar,
  • Network ya da çevre,
  • İŞKUR sitesi ve şubeleri


Doğru İş Bulma Siteleri Hangileri?

Ülkemiz de iş ilanı yayını yapan birçok iş ilan sitesi bulunuyor. İsinizburda.com sitemiz gibi birçok siteyi kullanarak iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde ülkemiz de yıllardır iş ilanı yayınlayan birçok güvenilir kaynak var. Bu kaynakları ziyaret ederek üye olabilir, kendinize bir profil oluşturabilir, CV hazırlayarak işlere başvuru yapmaya başlayabilirsiniz.

İsinizburda.com’da yer alan iş ilanlarını görüntülemek ve başvurmak için üye olmanıza, profil oluşturmanıza ve CV hazırlamanıza gerek yok. Aşağıdaki bağlantıdan sitemize ulaşarak iş ilanlarına ulaşın. İl, ilçe, pozisyonunuza göre filtreleme yaparak işlere göz atın. İlanlarda yer alan iletişim bilgilerinden firmaları arayarak iş başvurusu yapın. İsinizburda.com ile iş arayışlarınızı hızlandırarak iş aramaya son verebilir ve aradığınız işi kısa sürede bulabilirsiniz.  

İş ilanları için: https://www.isinizburda.com/is-ilanlari

 

Ayrıca aşağıdaki videomuzu izleyerek sitemizi nasıl kullanacağınız, ilanlara başvuru yapacağınızı görüntüleyebilirsiniz.

 

Video ulaşmak için: https://www.youtube.com/watch?v=_jLlwEuZEgw

 

İşte üye olup cv oluşturabileceğiniz, binlerce iş ilanına ulaşabileceğiniz diğer iş bulma siteleri:

  • Kariyer.net
  • Secretcv.com
  • Eleman.net
  • Yenibiris.com

 

İnsan kaynakları sektöründe yıllardır hizmet veren ve milyonlarca adayın iş bulmasını sağlayan siteleri yukarıda sizlere listeledik. Her biri siteyi ayrı ayrı ziyaret ederek üyelik oluşturun. Etkili bir cv ve ön yazı hazırlayarak işe başlayın. Özgeçmişinizde referans, yetenek, becerilerinizden bahsetmeyi unutmayın. CV yani özgeçmişiniz sizin için en önemli iş kimliğinizdir. İyi hazırlanmış, etkili bir ön yazıya sahip özgeçmiş işverenleri etkileyerek diğer adaylardan bir adım daha önde olmanızı sağlayacaktır.

CV ve ön yazınızı hazırladınız! Sıra geldi iş başvurularına. İş bulmanızı sağlayacak yöntemler arasında mutlaka iş başvuru esnasında dikkat etmeniz gerekenler bulunuyor. İşte başvuru yaparken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Her ilana başvuru yapmayın. Yalnızca yeteneklerinize, becerilerinize, özellikle konumunuza uygun işlere başvuru yapın ve özgeçmişinizi gönderin.
  • İş ilanlarının detayını mutlaka inceleyin. Şirketler genellikle personel ararken adaylarda bazı kriterlere dikkat ederek nitelikle adayların başvurularını beklerler. Sadece pozisyonunuza uyumlu diye bir iş ilanına başvuru yapmanız, başvurunuza sonuç getirmeyecek ya da günlerce beklemenize neden olacaktır. İşveren ya da şirket yetkilileri hangi nitelikteki adayları işe alıyor, hangi kriterleri göz önünde bulunduruyor, bu kriterler size uygun mu ya da niteliklere sahip misiniz, bu detayları mutlaka inceleyin. Unutmayın, bir iş ilanına yüzlerce başvuru geliyor. Doğru işe başvuru yapmanız sizi ön plana çıkartacaktır.
  • İş ilan filtrelemelerinden yararlanın. Birçok sitede daha sağlıklı, size uygun işlere ulaşabilmeniz için “filtreleme” butonları ya da bölümleri yer alır. İl, ilçe, pozisyon, sektör gibi filtreleme seçeneklerine mutlaka vakit ayırın ve kullanın. Ne kadar çok sağlıklı filtreleme yaparsanız listelenen iş ilanları da sizin için o kadar uygun olacaktır.
  • Lokasyonunuza yakın çevre ilçelerdeki işlere de mutlaka göz atın. Bulunduğunuz ilçede size uygun bir iş ilanı bulamayabilir ya da başvurunuza olumsuz yanıt alabilirsiniz. Tek vesayet ile ulaşabileceğiniz ilçelerdeki iş fırsatlarına da mutlaka göz atın. Bu daha sizin daha fazla iş ilanına ulaşmanızı sağlarken başvurunuza olumlu yanıt oranınızı da arttıracaktır.
  • Tek bir site ile sınır kalmayın. İş arayanlar sıklıkla bir site üzerinden profil oluşturarak ilanlara başvuru yapar ve günlerce sonuç bekler. Unutmayın, her sitenin ayrı ayrı portföyü bulunur. Sizin için doğru iş ya da şirket başvuru yaptığınız site içerisinde yer almayabilir. İş bulmak için her yöntemi mutlaka değerlendirin. Kariyer.net’te başvuru yaptıysanız isinizburda.com, secretcv.com, yenibiris.com, eleman.net gibi kaynakları da kullanın. Ne kadar fazla iş ilanı o kadar fazla iş fırsatı demek unutmayın 😊

 

Sosyal Medyayı Kullanarak İş Bulma Yöntemi

Birçok sosyal medya da çeşitli iş ilan grupları yer alıyor. Buralardaki iş fırsatlarını da değerlendirmeye alabilirsiniz. Ancak nitelikli, sağlıklı, güvenilir ortamda sorgu yapmak istiyorsanız mutlaka “LinkedIn” platformunu kullanın. Peki LinkedIn nedir, nasıl kullanır, nereden erişim sağlayabilirsiniz bunun ile ilgili kısa bir açıklama yapalım.

LinkedIn sosyal medyanın iş paylaşım platformudur. Bu platform üzerinde iş ilanı yayınları yapılarak paylaşım, yorum yapılması amaçlanır. Sadece bunlarla sınırlı değil. Kendinize bir üyelik oluşturarak profil hazırlayabilirsiniz. İyi hazırlanmış bir profil, ağ, arkadaş eklemenizi sağlayacak. Burada iş arayan adaylar iş ilanlarını birbiri ile paylaşabilir ya da ağlarında bulunan çevrelerine iş fırsatlarını duyurabilir. Bu yöntem sayesinde binlerce iş fırsatına da ulaşabilirsiniz.

Geç kalmayın! LinkedIn ziyaret ederek üye olun ve kendinizi tanıtan iyi bir profil hazırlamaya başlayın.

Şirket profilimizi ziyaret ederek takip etmeyi unutmayın! Sizinle paylaşacağımız iş fırsatlarından da haberdar olabilir ve ağınızdaki kişilerle paylaşabilirsiniz.

İsinizburda.com LinkedIn şirket sayfamız: https://www.linkedin.com/company/isinizburda/

 

Seri ve Sarı Sayfaları Kullanarak İş Bulma Yöntemi

Eskiden en çok kullanılan yöntemlerden biri sarı ya da seri sayfalardaki iş ilanları ile iş bulmaktı. Günümüzde gazeteler artık eskisi kadar okunmuyor. Bunun en temel sebebi ise teknoloji çağında olmamızdan kaynaklanıyor. Tabi ki bu durum bu yöntemi kullanamayacağınız anlamına gelmez 😊 Ülkemizin önde gelen ve çok okunan posta, sabah gibi gazetelerin seri ve sayfaları artık internetten erişilebilir durumda! Hala gazetelere aktif iş ilanı yayınlayan esnaflar, kobiler olabiliyor. Buralardaki iş fırsatlarını da kullanarak değerlendirebilirsiniz. Arama motorlarını kullanarak posta seri ilanlar, sabah sarı sayfalar aramalarını sorgulatarak gerekli sayfalara ulaşabilirsiniz.

 

Network ve Çevre Faktörünün İş Bulmanıza Etkisi

Birçok insan bulunduğu pozisyonda arkadaş çevresi ya da iyi bir network oluşturabiliyor. İş arayışlarınızda bu oluşturduğunuz networklerinizden mutlaka yararlanın. İş aradığınızı bildirmeniz durumunda mutlaka geri dönüşler olacaktır. Yakın çevrenize, arkadaş çevrenize iş aradığınızı bildirmeniz hali hazırda çalışan arkadaşların işverenlerine duyurmasını sağlar. Bu yöntemde oldukça sık kullanılıyor. Hafife almayın! Güçlü bir networkünüz varsa iş bulmanıza etkisi oldukça fazla olacaktır.

 

İŞKUR Şubelerinin ve Sitesinin İş Bulmanıza Faydası

Ülkemizin işsizlik ile mücadele eden bir kurumu bulunuyor “İŞKUR”. Binlerce şirket, işletme, kobi, esnaf burada iş ilanı yayınlayabiliyor. İŞKUR web sitesini ziyaret ederek kullanıcı adı ve şifre oluşturarak ya da e-devlet giriş bilgilerinizi kullanarak kısa süre de kaydolabilir ve giriş yapabilirsiniz. Bugün İŞKUR sitesinde 100.000+ üzerinde iş ilanı yayınlandığını biliyor musunuz? Şirketlerin birçok bilgisi (iletişim, e-posta vs.) açık olarak yayınlanıyor. Buradaki iş fırsatlarını değerlendirerek, yetkilileri arayarak iş başvurusu yapabilirsiniz. Bu sayede kısa sürede iş arayışlarınızı sonlandırabilirsiniz. İş arayışlarınızda İŞKUR web sitesini kullanmanız iş bulmanıza oldukça fayda sağlar.
 

İŞKUR iş ilanları için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

 

İŞKUR iş arayan adaylar için her ilçe de şubeleri bulunuyor. Şubeleri ziyaret ederek danışmanlardan bu konuda destek alabilirsiniz. Orada oluşturacağınız bir form ile kısa süre de yanıt alarak işsizlik sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Size en yakın İŞKUR şubelerinin adresini öğrenmek için arama motorlarını kullanabilirsiniz.

İş aramak, iş bulmak oldukça zahmetli, stresli bir süreç. Bunu insan kaynakları sektöründe olan bir şirket olarak ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyoruz. Ancak doğru kaynakları, doğru iş arama stratejilerini kullanarak çok rahat atlatmanız mümkün. Strese girmeyin, olumsuz düşünmeyin, her kaynağı, her alanı birlikte kullanarak değerlendirin. Bu sürecin aslında çok da zor olmadığını göreceksiniz 😊

Bu içeriğimizde sizlere iş bulma yöntemlerini kullanarak nasıl iş bulabileceğinizden bahsettik. Yukarıdaki her bir yöntemi kullanmanız ve özellikle birlikte kullanmanız işsizlik probleminizi kısa süre de çözecektir.

Sayfamızın üst kısmında paylaştığımız “nasıl iş aranır, iş arama strateji” adlı içeriğimize mutlaka göz atın. İş bulma yöntemlerini kullanmadan önce size rehberlik edecektir 😊

 

Sitemizi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.
Çerez politikamız için tıklayın.