Oto Yıkama Elemanı Nedir, Görevleri Nelerdir? - isinizburda.com

Oto Yıkama Elemanı Nedir, Görevleri Nelerdir?

 

Oto yıkama elemanları ne iş yapar, görevleri nedir gibi sık sorulan ve merak edilenleri sizler için araştırdık ve yanıt vermeye çalıştık.

Otomotiv sektörünün alt pozisyonu olarak değerlendirilen oto yıkama bu sektörün gelişmesi ve büyümesi ile oto yıkama personellerine ihtiyaç duyulmaktadır. Oto yıkama sektörü iç ve dış yıkama olarak ikiye ayrılmaktadır. Merak ettikleriniz için içeriğimize devam edelim.

 

İÇİNDEKİLER

 

 

Oto Yıkama Elemanı Nedir?

Oto yıkama elemanları kirlenmiş veya bakıma ihtiyaç duyulan araçların iç ve dış temizliğini gerekli makinalar, araç ve gereçler yardımı ile yapan kişilerdir. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında araç temizliği kolay gibi görünse de çeşitli sorumlulukları bulunmaktadır. Otomobil veya araçlara zarar vermeden itina ile yapılması çok önemlidir. Araçlarda bırakılacak bir çizik vb. hasarlar ciddi mali zararlar açabilmektedir. Oto yıkama personelleri iç ve dış yıkama olarak ikiye ayrılmaktadır.

 

İç Oto Yıkamacı Nedir?

Otomobillerin iç temizliğinden sorumlu kimselerdir. Süpürge, temizlik bezleri vb. araç ve gereçler yardımı ile temizlik yapmaktadır. Koltuklar, paspaslar ve paspas altlarını temizlemek başlıca görevleri arasındadır. Koltuklara dökülmüş çeşitli meyve suları veya iz, kir vb. lekelerin çıkartılmasından sorumludurlar. Otomobil veya araçların iç kısmı ile ilgilenen kişilere oto kuaförde denilmektedir.

 

Oto Kuaför Kimdir, Ne İş Yapar?

Oto kuaför araçların iç kısmının temizliğinden sorumlu kimselerdir. Koltuk vb. yerlerdeki lekelerin temizliğinden sorumludur. İtina ile yapılması gereken bir durumdur. İç kısımda yapılacak yanlış bir durum iç tesisatın zarar görmesine sebep olacaktır. Bu neden iç temizlik her ne kadar kolay gibi görünse de ustalık gerektirebilmektedir.


 

Dış Oto Yıkamacı Nedir?

Otomobillerin veya taşıtların dış kısmının temizliğinden sorumlu kimselerdir. Araçların dış temizliği kolay ve basit gibi görünse de ciddi sorumluluk gerektirmektedir. Yanlış fırça, bez vb. gerecin kullanılması aracın dış kaplamalarında çizikler oluşturabilmektedir. Buda araçlar için mali zararlar oluşturmaktadır. Hem araç temizliğinden sorumlu firmalar için hem de aracın temizliğini yapan kişilerin başına dert açabilmektedir. Araçların dış temizliği ile alakalı ciddi sorumluluk ve ustalık gerektirebilmektedir.

Günümüz teknolojisinin gelişmesi ile araçların dış temizliği için bazı otomatik makinalar geliştirilmiştir. Bu araçların kullanımı hakkında bilgi sahibi kişiler görevlendirilmektedir. Benzin istasyonları, araç yıkama merkezlerinde sıklıkla gösterilmektedir. Araçların dış cephesini fırça darbeleri, su ve sabun ile otomatik olarak yıkayan makinalar bulunmaktadır. Bu makinaların kullanımı için otomatik makine mühendisleri ya da personellerine ihtiyaç duyulabilmektedir. Makinaların kullanımı hakkında bilgi sahibi olan kişiler tarafınca araçların insan gücü gerektirmeden de temizliği yapılabilmektedir.

 

Oto Yıkama Elemanlarının Başlıca Sorumlulukları ve Görevleri

oto yıkama elemanlarının sorumlulukları ve görevleri

  • Araçların iç ve dış temizliğinden sorumludurlar,
  • Temizlik esnası sırasında araçların zarar görmemesi,
  • Doğru araç ve gereçler kullanılması,
  • Araçların boyasına zarar vermeyecek ürünler kullanılması,
  • Gelen müşterileri karşılamak ve yapılacak işlemler ile alakalı bilgi vermek,
  • Araç temizliği ile alakalı kısmi de olsa bilgi sahibi olmak,
  • Kullanılacak ürünler, araç ve gereçler hakkında bilgi sahibi olmak,
  • İç tesisata zarar vermeden doğru ürünler ve gereçlerin kullanılması başlıca sorumlulukları ve görevleri arasındadır.

 

Oto Yıkama Elemanları Ne Kadar Maaş Alır?

Oto yıkama personelleri bulundukları il, ilçe vb. faktörlere bağlı olarak asgari ücret ve üzerinde maaş alabilmektedir. Sektöre yeni giriş yapmak isteyen bir aday iseniz asgari ücret ile giriş yapabilirsiniz. Bu sektörde usta iseniz 17.002 üzerinde maaş alabilmeniz mümkündür. Bu sektördeki bazı işverenler 22.000TL üzerinde maaşla usta arayabilmektedir.

 

 

Oto Yıkama Alanında Nasıl İş Bulunur?

Tecrübeli veya tecrübesiz oto yıkama sektöründe kendinize göre iş arıyorsanız çeşitli yollara başvurabilirsiniz. Sitemiz üzerinde yer alan oto yıkama personeli arayan firmalara göz atarak ilanlara göz atabilirsiniz. İsinizburda.com’da çeşitli başvuru yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemleri kullanmak için ise üye veya kayıt olmanıza gerek yok. İlanlarda firma yetkilileri ile direk görüşebileceğiniz iletişim numaraları açıkça yayınlanmaktadır. Yetkilileri arayarak iş hakkında bilgi alabilir ve iş başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise Whatsapp’tan ulaşma seçeneğidir. Bu yöntem ile firma yetkilisine whatsapp üzerinden mesaj bırakabilir ve iş şartları hakkında yazışabilirsiniz. Bu saye de günlerce işverenden yanıt beklemeden iş arayışlarınızı hızlandırabilirsiniz.

 

Oto yıkama iş ilanları için: https://www.isinizburda.com/oto-yikama-is-ilanlari bağlantımızı ziyaret edin.

 

Ayrıca size en yakın İŞKUR şubelerine giderek özgeçmişinizi, tecrübelerinizi, iletişim numaralarınızı bırakabilir ve işverenlerin sizi aramasını bekleyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak İŞKUR’daki iş ilanlarına ulaşabilir ve bulunduğunuz il, ilçeye göre filtreleme yaparak İŞKUR üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

 

Sitemizi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.
Çerez politikamız için tıklayın.